zaterdag 21 maart 2015

Kookvergadering 11/2/15 (Johnny)


Cuberdon Geldhof - zalm – peterseliewortel – koriander - lychee
Kruid de zalm met peper en zout en kleur in hete olijfolie. Gaar verder in een voorverwarmde oven van 150°C.
Snijd de lychee in blokjes Schil de peterseliewortel. Snijd in kleine blokjes. Kook beetgaar in kokend, gezouten water. Koel in ijswater. Stoof de peterseliewortel in wat boter. Werk af met de fijn gesneden koriander en wat vers geraspte schil van citroen. Smaak af. Meng net voor het serveren er de lychee onder.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid met peper en zout
Rémy Martin® XO Cognac Fine Champagne - chocolade - spek - olijven


Verwarm de melk tot 90°C. Giet op de chocolade en mix tot een homogene massa. Roer er de geweekte gelatine bladeren onder. Laat afkoelen tot 37°C en spatel er de opgeklopte room onder. Laat opstijven.
Snijd de olijven fijn en meng met een scheutje olijfolie.
Bak het spek in een voorverwarmde oven van 180 ° C



Geen opmerkingen:

Een reactie posten