Hapje: mosseltjes op deze wijze
ingrediënten:
-
mosselen
-
1 glas witte wijn
-
1 glas room
-
1/2 glas citroensap
-
100 gr boter
-
bieslook en platte peterselie.
Voorgerecht:
krab met avocado & plattekaas
ingrediënten:
-
4 rijpe avocado’s
-
4 limoenen
-
4 chilipepers
-
4 kl pijnboompitten (fijngehakt)
-
800 gr krabvlees
-
4 el majo
-
4 el kwark (Philadelphia)
-
4 el plattekaas
-
4 sjalotten (fijngesneden)
-
1 à 2 groene appels (brunoise)
-
2 handvol kroepoek (verkruimeld)
-
dille, basilicum, rucola, pezo.
bereiding:
-
avocado ‘s pletten tot mousse
-
sap van 2 limoenen, fijngesneden chilipepers en pijnboompitten toevoegen
-
kruiden met pezo
-
krabvlees mengen met majo (beetje bij beetje, mag geen krabsla worden), peso
-
kwark (philadelphia) mengen met de plattekaas
-
pezo, sjalot, appel en sap van 2 limoenen toevoegen.
serveren:
torentje van avocado, krab, kaasmengsel, en afwerken met verkruimelde
kroepoek en grof gesneden groene kruiden.
Hoofdgerecht: zalmforel met petit (grand) gris, brocolistoemp en chips van zoete patat
ingrediënten:
-
stoemp: 4 broccoli’s (ong. 2kg), 1,5 à 2kg aardappelen, 4 sjalotten, 4 tenen look en 2 el mosterd
-
zalmforel (reeds gefileerd), bakboter, beetje bloem, peso
-
saus: 2 sjalotten, 2 tenen look, witte wijn, 1/2l visbouillon, 1/2l room, 2 dozen slakken, peso, bieslook en peterselie.
bereiding:
-
stoemp:
-
aardappelen koken en afgieten
-
broccoli:hard gedeelte verwijderen, roosjes afsnijden, stengelsfijnsnijden. Sjalot en lookpulp aanstoven, broccoli toevoegen en effemeestoven, water toevoegen en 10 min. laten garen.(iets verder dan beetgaar,maar niet platgekookt). Aardappelen en broccoli-stoemp en mosterdtoevoegen en afkruiden met pezo en noot-muskaat (proeven).
-
saus:
-
sjalot en lookpulp aanstoven
-
slakken effe laten meestoven, blussen met witte wijn en alcohol laten verdampen, visbouillon toevoegen, effe laten inkoken, room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte
-
afkruiden met pezo en op het einde, fijngesnipperde bieslook en peterselie doorroeren.
-
forel:
-
kruiden pezo, velkant lichtjes bebloemen en bakken in hete boter
-
de forel niet draaien, maar steeds naperen met hete boter.( beter zicht van de cuisson)
-
chips:
-
zoete patat schillen en dunne schijfjes maken (mandoline), lichtbruin frituren in olie. Drogen op keukenrol.
serveren:
bord mooi dresseren, waarvan de stoemp in ringen of quenelles (aan
jullie de
keuze)
KOOK met plezier en EET met smaak.
Michel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten