dinsdag 28 oktober 2014

Kookvergadering 17 september - Michel



Hapje: mosseltjes op deze wijze
          
ingrediënten:
  • mosselen
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas room
  • 1/2 glas citroensap
  • 100 gr boter
  • bieslook en platte peterselie.


Voorgerecht: krab met avocado & plattekaas




ingrediënten:
  • 4 rijpe avocado’s
  • 4 limoenen
  • 4 chilipepers
  • 4 kl pijnboompitten (fijngehakt)
  • 800 gr krabvlees
  • 4 el majo
  • 4 el kwark (Philadelphia)
  • 4 el plattekaas
  • 4 sjalotten (fijngesneden)
  • 1 à 2 groene appels (brunoise)
  • 2 handvol kroepoek (verkruimeld)
  • dille, basilicum, rucola, pezo.

bereiding:
  • avocado ‘s pletten tot mousse
  • sap van 2 limoenen, fijngesneden chilipepers en pijnboompitten toevoegen
  • kruiden met pezo
  • krabvlees mengen met majo (beetje bij beetje, mag geen krabsla worden), peso
  • kwark (philadelphia) mengen met de plattekaas
  • pezo, sjalot, appel en sap van 2 limoenen toevoegen.

serveren: torentje van avocado, krab, kaasmengsel, en afwerken met verkruimelde kroepoek en grof gesneden groene kruiden.




Hoofdgerecht: zalmforel met petit (grand) gris, brocolistoemp en chips van zoete patat

 


ingrediënten:
  • stoemp: 4 broccoli’s (ong. 2kg), 1,5 à 2kg aardappelen, 4 sjalotten, 4 tenen look en 2 el mosterd
  • zalmforel (reeds gefileerd), bakboter, beetje bloem, peso
  • saus: 2 sjalotten, 2 tenen look, witte wijn, 1/2l visbouillon, 1/2l room, 2 dozen slakken, peso, bieslook en peterselie.

bereiding:
  • stoemp:
  • aardappelen koken en afgieten
  • broccoli:
    hard gedeelte verwijderen, roosjes afsnijden, stengels 
    fijnsnijden. Sjalot en lookpulp aanstoven, broccoli toevoegen en effe
    meestoven, water toevoegen en 10 min. laten garen.(iets verder dan beetgaar,
    maar niet platgekookt). Aardappelen en broccoli-stoemp en mosterd
    toevoegen en afkruiden met pezo en noot-muskaat (proeven).
  • saus:
  • sjalot en lookpulp aanstoven
  • slakken effe laten meestoven, blussen met witte wijn en alcohol laten verdampen, visbouillon toevoegen, effe laten inkoken, room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte
  • afkruiden met pezo en op het einde, fijngesnipperde bieslook en peterselie doorroeren.
  • forel:
  • kruiden pezo, velkant lichtjes bebloemen en bakken in hete boter
  • de forel niet draaien, maar steeds naperen met hete boter.( beter zicht van de cuisson)
  • chips:
  • zoete patat schillen en dunne schijfjes maken (mandoline), lichtbruin frituren in olie. Drogen op keukenrol.

serveren: bord mooi dresseren, waarvan de stoemp in ringen of quenelles (aan jullie de
keuze)


KOOK met plezier en EET met smaak.


Michel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten