Hoofdgerecht: Gesmoorde varkensmedaillon op bedje van asperges
voor 4 personen
- voor het hoofdgerecht
- 4 gesmoorde varkensmedaillons uit Parma
- 10 à 15 fijne sneden gerookt spek
- 1 bussel witte asperges
- 40 g rucola
- 1 el boter
- voor de vinaigrette
- peper en zout
- 2 takjes peterselie
- 10 ontpitte zwarte olijven
- 2 hardgekookte eieren
- 4 el notenolie
- 2 el frambozenazijn
Voorbereiding in de keuken: de asperges
- schil de asperges van de top naar de voet en verwijder de harde uiteinden
- kook de asperges in licht gezouten water gedurende +/- 5 minuten. Laat ze uitlekken
- Verhit 1 el boter in een kookpot en laat de asperges kleuren. Kruid met peper en zout
- rol elke asperge in 1 sneetje gerookt spek en steek ze op 2 prikkers
Voorbereiding in de keuken : de vinaigrette
- snij de zwarte olijven in kleine stukjes
- snipper de peterselie fijn
- kook de eieren hard
- plet de hardgekookte eieren met een vork
- meng de notenolie met de frambozenazijn, de stukjes olijf en de fijngesnipperde peterselie
- meng dit met de geplette, hardgekookte eieren
- kruiden met peper en zout
Voorbereiding in de keuken : de aardappelen in de schil
- aardappels en laat ze gedurende 15 minuten koken
- wikkel ze in aluminiumfolie en voeg wat boter toe
Bereiding op de barbecue
- gril de varkensmedaillons gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de warmte van de barbecue. Draai het vlees af en toe om
- verwarm de aspergebrochetten gedurende 2 à 3 minuten op de barbecue. Regelmatig draaien
Afwerking
- haal de asperges van de prikkers en leg er 3 à 4 naast elkaar op het bord
- eg er wat rucola op en besprenkel met wat vinaigrette
- Snij het vlees in schuine sneetjes en leg op de rucola
- Maak een inkerving in de aardappel en doe er zure room op. Bestrooi de zure room met komijn.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten