Tomato
eggflower soup ( Ken Hom )
Ingredienten
(10 prs)
-
3 ltr chinese kippebouillon
-
600g tomatenblokjes
-
5 eieren
-
3 kfl licht sojasaus
-
1 spl sesamolie
-
3 spl wit van lente ui fijn gesnipperd
-
3 spl groen van lente ui fijn gesnipperd
Kippenbouillon
maken vers (isbn 0 563 21053 2) of met poeder.(Bv Knorr Hong Kong
gold label)
Eieren
met de sesamolie klutsen.
Bouillon
koken, de sojasaus en tomatenblokjes toevoegen, en 5 minuten zachtjes
laten koken.
Het
wit van de lente uitjes onder roeren en dan het ei mengsel langzaam
in een dun straaltje met een eetstokje (in acht-vorm) door de soep
roeren.
Het
groen van de lente ui toevoegen en direct serveren.
Nasi
Goreng op Peter's wijze
Ingredienten
( 4 à 5 prs)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
De
rijst volgens de 1-3 methode met 1 afgestreken kl zout garen.
De
kipblokjes bloemen, wokken met veel kippenkruiden,
en apart houden.
In
dezelfde olie de eieren roerbakken tot het niet meer aan elkaar
kleeft
(Het
moeten aparte stukjes zijn) en samen met de kip apart houden.
Nieuwe
olie in de wok doen en dan de ui met look, gember en komijn even
roerbakken.
Prei,
kurkuma, sambal en ketjap toevoegen even meebakken dan
achtereenvolgens
al
roerbakkend de paprika, erwtjes, taugé toevoegen en kruiden met de
wokkruiden.
De
kip en ei ondermengen en daarna voorzichtig de rijst. Proeven en evt
bijkruiden
met
wokkruiden.
Bord
afwerken met gesnipperde koriander.
Om
tot een goed resultaat te komen moet de wok steeds voldoende heet
blijven,
eventueel
met kleinere hoeveelheden werken en
in twee of meer keren bakken.
Op
donderdag veggiedag kan men de kip achterwege laten en wat extra
eieren toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten